Statuten Tempel van Universeel Bewustzijn

Statuten Tempel van Universeel Bewustzijn

Officiele naam: Tempel van Universeel Bewustzijn

Wij zijn een geloofsgenootschap met het doel om universeel bewustzijn, wat wij zien als Goddelijke bron van het leven en het leven zelf te ervaren, te vieren, te beleven en vorm te geven.

Wij willen het ervaren van Universeel Bewustzijn mogelijk maken door het beoefenen, bestuderen en uitdragen van zowel traditionele religies en geloofssysytemen alsmede moderne bewustzijnsstromingen gebaseerd op universeel bewustzijn, en Mystiek en levensbeschouwing. Wij willen ons als geloofsgenoten verbindenen ons geloof samen ervaren, beoefenen en uit drukken.

Daartoe organiseren wij in onze locatie en elders:

Samenkomsten, vieringen, religieuze bijeenkomsten over Universeel Bewustzijn, Mystiek, Levensbeschouwing en zingeving, vanuit diverse achtergronden van bijvoorbeeld (maar niet enkel):

Sikhisme, Boeddhisme, Hindoeisme, Taoisme, Christendom, Islam, Humanisme, Sjamanisme, Natuurreligies, Shivaisme, Tantrisme, Ayurveda, Yoga, Meditatie, Stoicisme, Filosofie, Spiritualiteit, Moderne bewustzijnsstromingen, Energiewerk (traditionele en moderne vormen van spiritualiteit).

Voorbeelden daarvan zijn religieuze en levensbeschouwelijke vieringen, ceremonies, opleidingen, trainingen, workshops, cursussen en activiteiten vanuit bijvoorbeeld (maar niet enkel) bovenstaande religies en vanuit moderne spiritualiteit, zoals stromingen op het gebied van (maar niet enkel) bewustzijn, bewustzijnsgroei, bewustzijnsontwikkeling, persoonlijk groei, psychologische groei, psychotherapie energiewerk, lichaamswerk, aanraking, bezieling, etc.