Shiatsu Workshop

  • Zondag 27 mei – 13.00 – 16.00

Ervaar de kracht van Shiatsu massage!

Kom in balans en laat je energie weer vrij stromen met Shiatsu massage: leer de basis beginselen


Wat gaan we precies doen?

In deze workshops komen de beginselen van Shiatsu aan bod, leer je basis theorie van Traditional Chinese Medicine volgens de 5 elementen en belangrijke punten voor zelf healing.

Je leert basishoudingen om de voor-, achterzijde van het lichaam goed te kunnen behandelen. Je leert masseren vanuit een ontspannen houding, waarbij de beweging en het drukken wordt gegeven vanuit de hara (buikgebied), het centrum van je lichaam. We zetten de stroming van ki (energie) in het lichaam in gang en activeren het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Tijdens de workshop leer je een aantal belangrijke acupressuurpunten toe te passen bij jezelf en een ander. Deze belangrijke punten kun je dan in het dagelijks leven toepassen.

Do-In (Yoga) oefeningen: Voor de massage gaan we met Do-In (Yoga) oefeningen ons eigen ki (energie) ervaren en laten stromen.

Zorg goed voor jezelf

Neem een slaapzak voor extra warmte en eventuele onderlaag mee en denk aan een flesje water. Draag ruim of soepel zittende kleding.
Shiatsu wordt traditioneel gegeven op de grond neem voor de workshop een (yoga) matje mee.
Wat ook handig kan zijn is een notitieblok en papier, wat eten / snacks om te delen met andere deelnemers.

We zullen praktijkgericht aan het werk gaan, in 3 uur leer je een aantal basistechnieken die je thuis kan toepassen op je partner, vrienden, kinderen en collega’s.
Met Shiatsu kan je jezelf en de ander op allerlei manieren behandelen door spanningen en blokkades te lokaliseren en op te heffen. Het is een vrij simpele en veilige methode die we ook meteen gaan toepassen op een oefenpartner om alles weer lekker te laten stromen in het lichaam.

Want to know more?  Lees hier onder verder!

You know enough?  Meld je dan aan en koop een ticket via de link!


I want to know more!

Het lichaam kan een erg mooie spiegel zijn … als wij maar leren luisteren. Dat klinkt eenvoudig, maar de praktijk laat zien dat veel mensen vanaf jongs af aan niet goed leren luisteren naar hun eigen lichaam. Na jaren van zelfafwijzing kunnen er verschillende blokkades op allerlei niveaus in je lijf ontstaan. Hierdoor kan je je minder goed gaan voelen/minder goed in je vel zitten en je minder verbonden voelen met jouw eigen lichaam en met anderen. Je kunt ziek worden. Om verstoten, afgewezen en verwaarloosde onderdelen van je lichaam weer te integreren, heel te worden, is het van belang dat wij weer een nieuwe connectie aangaan met ons eigen lijf.

Om weer meer in contact te komen met deze onderdelen en weer in balans te komen moet een healing / herintegratie proces plaatsvinden. Op een bewuste en nieuwe manier een connectie komen met jouw eigen innerlijke wereld en jouw eigen lichaam.. hier begeleiden wij jou graag bij!

Leer jouw eigen pijnen te begrijpen waardoor je ze ook kunt leren loslaten, oude patronen kunt doorbreken en het laten stromen van blokkades. Een blokkade is als een ijsberg, die je oplost en weer versmelt met je eigen energie.

Tijdens de workshop leer je:

behandeling van voor-, achterzijde van het lichaam
masseren vanuit een ontspannen houding
massages geven vanuit de Hara (buikgebied)
de stroming van ki (energie) in het lichaam in gang zetten
activeren het zelfgenezendvermogen van het lichaam
de belangrijkste acupressuurpunten toe te passen bij jezelf en een ander
aanvullen van essentiële levensenergie
grounding / aarden, hoe je jezelf kan gronden en de voordelen hiervan
basis kennis van de 5 elementen
basis kennis van mederianen
de basis principes van Traditional Chinese Medicine (TCM)
Do-In Yoga oefeningen: Voor de massage gaan we met Do-In Yoga oefeningen ons eigen ki (energie) ervaren en laten stromen.

Voor wie:

Deze workshop is voor mensen die geïnteresseerd zijn in een holistische benadering van fysieke en emotionele gezondheid en zichzelf, en of anderen willen helpen d.m.v. shiatsu massage.

Herken jij jezelf in het volgende:

-vind het moeilijk om contact te m

aken met je lichaam
-blijf vaak in je hoofd zitten
-je weet niet wat je precies voelt
-je hebt veel opgehoopte spanning in je lijf
-je hebt een onderzoekende geest
-je bent openminded, wilt nieuwe ervaringen opdoen
– je wilt graag inzichten in bepaalde thema’s in zichzelf, bezien vanuit een nieuw licht

Begeleiders: Nick van ’t End – Shiatsu Therapeut

Ik ben Holistic Therapeut, Personal Trainer, Docent en Healing Coach / breath worker. Mijn persoonlijke missie is om zoveel mogelijk mensen vanuit hun hart te laten leven in plaats van het hoofd. Aan de hand van verschillende healing methodes die ik samenbreng in een creatieve fusie, voor diepgaande healing en bewustwording. Mijn kracht is om een onvoorwaardelijke ruimte te creëren zodat jij je veilig voelt bij mij en we met elkaar tot jouw kern kunnen komen. Ik durf samen met jou daarheen te gaan waar het echt om draait, jouw kern, jouw essentie.

Naast Shiatsu Therapeut ben ik zeer actief, samen met Chiara van der Berg (guruaanhuis.nl, Kundalini Yoga Docente) werk ik hard aan Passion Finding platform om mensen meer te laten leven vanuit hun enthousiasme en authenticiteit. Daarnaast werk ik als docent op de kunst academie in Den Haag. Hier stimuleer ik de persoonlijke ontwikkeling en creativiteit bij studenten zodat de kunstenaar in hen goed tot uiting kan komen. De student die zichzelf mag uiten en in volle potentie wordt aangesproken kan gaan stralen en meer zelfvertrouwen en kracht ervaren. Je kan mij actief zien op verschillende spirituele evenementen en ik ben graag te vinden op de dansvloer bij Ecstatic dance en andere tantra en knuffel workshops.

Door zelf de weg te hebben bewandeld en een van de diepste dalen te hebben doorleefd help ik jou met bewustwording, begrip en het ontwikkelen van meer zelf liefde en het laten stromen van je eigen energie.

Bijdrage

Regular ticket 45 euro
Duo Bird 80 euro, kaartje voor 2 personen, neem een vriend of vriendin mee en krijg 10 euro korting
Let op: er is beperkt plek dus wees er op tijd bij!

Tijd: 13.00 – 16.00

Meer informatie kan je vinden op de website van Nick:
http://healingcoach.nu/