Shiatsu Cursus

Shiatsu & Do-in

Start Basiscursus 17 augustus!

Woensdagavonden 19.30 – 21.30 uur

Shiatsu is een Japanse massagekunst en Do-in is een reeks van strekkingen en ademhalingstechnieken en betekent letterlijk de weg naar binnen en leert je de loop van de meridianen en ki in je eigen lichaam te ervaren. Daarnaast leer je de meridianen en drukpunten te gebruiken en met enkele eenvoudige technieken zul je jezelf en mensen om je heen al  goed kunnen helpen met het verlichten van kleine ongemakken als stijve spieren en gewrichten, slapeloosheid en  je spijsvertering makkelijker doen verlopen. Daarnaast ga je merken dat je geest helderder en opgewekter wordt naarmate je gevoel van ki sterker wordt.

De do-in technieken zullen het meest betrekking hebben op de meridianen die in de herfst en winter het meest actief zijn. Uitleg zal worden gegeven op welke manier je de ki kan stimuleren in de betreffende meridianen waardoor klachten als stijfheid en vermoeidheid minder kunnen worden.

Over het algemeen zijn we in deze cursus  gericht op het lichaam voor te bereiden de koude, = yin, periode van het jaar. Er zal worden uitgelegd hoe je je energie kunt versterken en conserveren zodat je voldoende voorraad hebt om de winter door te komen.

Basiscursus 2 zal in de zittende positie worden gedaan met de technieken die bij deze positie uitgevoerd kunnen worden. Met name rug, nek, schouders, armen en hoofd maar ook de benen kunnen in deze positie goed worden behandeld.

Basiscursus 3 zal worden gedaan vanuit de liggende houding op de buik. Dit betekend dat vrijwel alleen de achterkant van het lichaam kan worden behandeld.

Over Sebastiaan

Sebastiaan is vanaf eind jaren ’90 bezig met bestuderen van Aikido en Shiatsu en behandelt vanuit beide disciplines mensen in zijn praktijk. Hier ligt ook de basis voor deze cursus Shiatsu & Do-in. Hij heeft 7 jaar lesgegeven in aikido en de afgelopen 4 jaar shiatsu-les gegeven op de Nederlandse School voor Klassieke Shiatsu in den Haag in het tweede opleidingsjaar. Daarnaast assisteerde hij de hoofddocent Alan Nash en begeleidde hij oefenavonden voor studenten op school.

 

Praktische Info

  • Basiscursus 2 van 17 augustus t/m 12 oktober = 9 lessen 135 euro
  • Basiscursus 3 van 19 oktober t/m 21 december = 10 lessen 150 euro
  • Steeds op woe avond 19.30 – 21.30 uur
  • Meld je je voor allebei de cursussen tegelijk aan betaal je 250 euro en heb je 35 euro korting.
  • Je kan ook later instromen in elke cursus in dat geval betaal je het resterende aantal lessen van de cursus á 15 euro.
  • je bent altijd welkom voor een proefles dit kost ook 15 euro.

Aanmelden

Mail naar sebastiaanshiatsu@gmail.com onder vermelding van naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum. Vermeld ook duidelijk of je je alleen voor basiscursus 2, 3 of voor allebei op wil geven.

Je aanmelding is compleet als je het cursusgeld hebt overgemaakt op rekening NL 59 RABO 0345 7902 19 t.n.v. Sebastiaan Shiatsu o.v.v. naam en welke cursus je wilt volgen (dus 2 of 3 of 2 & 3)

Contact