Shiatsu Cursus

Shiatsu & Do-in

Shiatsu is een Japanse massagekunst en Do-in is een reeks van strekkingen en ademhalingstechnieken en betekent letterlijk de weg naar binnen en leert je de loop van de meridianen en ki in je eigen lichaam te ervaren. Daarnaast leer je de meridianen en drukpunten te gebruiken en met enkele eenvoudige technieken zul je jezelf en mensen om je heen al  goed kunnen helpen met het verlichten van kleine ongemakken als stijve spieren en gewrichten, slapeloosheid en  je spijsvertering makkelijker doen verlopen. Daarnaast ga je merken dat je geest helderder en opgewekter wordt naarmate je gevoel van ki sterker wordt.

Het bestuderen van Shiatsu en Do-in is een manier om met jezelf in contact te komen en te ervaren wat het betekent om te leven vanuit je natuurlijke staat van zijn is . Aan de hand van een aantal simpele, eenvoudige technieken en oefeningen wordt duidelijk gemaakt wat het is om ki te ervaren en daarmee te werken. Deze technieken kun je je binnen een aantal weken eigen maken in deze basiscursus van Shiatsu en Do-in. Als je nieuwsgierigheid is geprikkeld kun je met onderstaande gegevens contact opnemen voor meer informatie.

Over Sebastiaan

Sebastiaan is vanaf eind jaren ’90 bezig met bestuderen van Aikido en Shiatsu en behandelt vanuit beide disciplines mensen in zijn praktijk. Hier ligt ook de basis voor deze cursus Shiatsu & Do-in. Hij heeft 7 jaar lesgegeven in aikido en de afgelopen 4 jaar shiatsu-les gegeven op de Nederlandse School voor Klassieke Shiatsu in den Haag in het tweede opleidingsjaar. Daarnaast assisteerde hij de hoofddocent Alan Nash en begeleidde hij oefenavonden voor studenten op school.

Praktische Info

  • Kosten zullen 150 euro zijn per deelnemer.
  • Bring-a-friend korting: kom je met zijn tweeën dan wordt het 135 euro p.p.
  • De cursus begint op 6 of 13 april, afhankelijk van wanneer het minimum aantal van 6 deelnemers is bereikt en laatste les is op 15 juni. Dus je betaalt voor 10 weken en misschien worden het er 11!

Contact