Qi Gong

Eveline Gelsing – Zhineng Qigong

Binnenkort Qi Gong in workshopvorm.

Eveline volgde de lerarenopleiding level 1 en 2 bij Anne Hering in Amersfoort (Zhigong Instituut Nederland). Haar lessen zijn een combinatie van meditatieve en fysiek inspannende oefeningen waarbij o.a. gebruik wordt gemaakt van klank en mantra’s. Zij volgt regelmatig diverse workshops op het gebied van qigong zodat zij zichzelf kan blijven ontwikkelen en inspireren.

Eveline Gelsing

Wat is Zhineng Qigong?

Er bestaan vele vormen van qigong die onderverdeeld worden in vijf grote stromingen: Confuciaanse qigong, taoïstische qigong, boeddhistische qigong, martial arts en medische qigong. Zhineng qigong valt onder de laatste groep; een bewegingsvorm die gericht is op het bevorderen van de gezondheid. Door het doen van zhineng qigong-oefeningen neemt je levensenergie, wat de Chinezen de Qi noemen,  toe waardoor je zowel fysiek als mentaal sterker wordt. Het wordt ook wel geschreven als chineng qigong.

De oefeningen bestaan uit natuurlijke, dynamische bewegingen waarbij meerdere spiergroepen tegelijkertijd worden aangesproken (integrale bewegingen). Je kunt de oefeningen zo licht of zwaar maken als jezelf prettig vindt. Het draait niet om het neerzetten van een sportieve prestatie maar om het versterken van het contact met je lichaam en respectvol met jezelf om te gaan. Eenmaal bekend met de oefeningen kun je stap voor stap de oefeningen verdiepen en verzwaren.

Zhineng qigong oefeningen zijn eenvoudig aan te leren. Bij zhineng qigong is het niet nodig is om heel lenig te zijn. Het gaat er vooral om om vloeiend, gelijkmatig en met aandacht te bewegen.

Zhigong is zeer geschikt om de dag mee te beginnen, maar je kunt de oefeningen ook tussen je werkzaamheden door doen. Je hebt er geen speciale kleding of spullen voor nodig, je kunt het overal en op elk tijdstip beoefenen.

Zhineng qigong stimuleert het zelfherstellend vermogen waardoor je bij regelmatige beoefening je steeds fitter en gezonder gaat voelen. Aan te raden aan iedereen die behoefte heeft aan meer:

 • ontspanning
 • energie
 • focus
 • lichaamsbewustzijn
 • soepele gewrichten
 • stabiele/ontspannen houding
 • rust

Tarieven

 • Proefles: € 5,-
 • Losse les: € 10,-
 • 10 rittenkaart: € 90,- ( 12 weken geldig )
 • 20 rittenkaart: € 170,- ( 24 weken geldig )

Als je een les niet kunt en je hebt een 10-rittenkaart, dan kun je 2x de les kosteloos doorschuiven (4x bij een 20-rittenkaart).

Graag voor de les het geld overmaken op: NL55ASNB0707484804 o.v.v. de soort les/rittenkaart met de ingangsdatum van de kaart erbij s.v.p.

Contact

Wil je uitproberen of zhigong iets voor je is? Geef je op voor een proefles via evelinegelsing@gmail.com.

Evelines website: www.refreshyourbubble.nl