Acupuntuur

Itchi-Go Praktijk voor Japanse Acupunctuur

 

De vrolijke acupuncturist

John Jaarsveld

Informatie en afspraak

 


Itchi Go

Itchi Go

Acupunctuur in De Lindewei

Is het lichaam een machine, met onderdelen die maar matig in elkaar passen en van buitenaf ondersteund en gerepareerd moeten worden? Of een tuin, die zichzelf in stand kan houden, en die slechts onderhoud nodig heeft?

Gezondheid is meer dan het ontbreken van ziekte: een lichaam streeft naar homeostase, naar het in stand houden van de balans. Gezondheid kan best beteken dat der regelmatig onderhoud nodig is, maar dat is niet hetzelfde dat er stukken kapot of ontoereikend zijn. Soms is het voldoende om het lichaam een zetje in de juiste richting te geven, en kan het dan weer zelf op de rails komen. Soms heeft een tuin langere tijd onderhoud nodig. Toch is dit anders dan de visie dat het niet goed genoeg is: uitgaande van een positieve visie op het lichaam en gezondheid, benadrukt wat er in het lichaam wel goed gaat.

De Moderne Industriële Geneeskunde heeft eigenlijk maar twee mogelijkheden: het aanvullen van een tekort, of het onderdrukken van symptomen. En helaas imiteert een groot deel van de “alternatieve geneeskunde” dit, in de vorm van allerhande vitamines en supplementen die men zou moeten nemen, of het gebruik van “natuurlijke antibiotica”.

In De Lindewei kun je terecht voor een traditionele acupunctuurbehandeling van John Jaarsveld – jjc@itchi-go.nl

John Jaarsveld is een ervaren acupuncturist, gespecialiseerd in de Japanse stijl van acupunctuur: dunne naaldjes en veel nadruk op palpatie (deskundige betasting met de hand voor geneeskundig onderzoek). Kenmerkend is een no-nonsense behandeling met aandacht voor de gehele mens. Deze Japanse stijl is afkomstig van Kiiko Matsumoto. In de Traditionele Geneeswijzen wordt altijd gekeken naar de het acute gedeelte van de klacht én naar de grondoorzaak, voor een zo effectief mogelijke behandeling.

John Jaarsveld: ‘mijn passie is om mensen te helpen zelf beter te worden, het liefst zonder medicijnen of ‘alternatieve’ middeltjes’.

John is eveneens gespecialiseerd in kinderacupunctuur.

Achtergrond

Dokters van het oude China hebben reeds duizenden jaren kruiden, acupunctuur, massage, dieet en gezondheidsoefeningen gebruikt om ziekte te genezen en de gezondheid te verbeteren. Zij haalden hun inspiratie uit de natuur, die zij met grote nauwkeurigheid observeerden, en uit de de klassieke boeken: de Huang Di Nei Jing en de Nan Jing. De leer van deze imposante verzameling ervaringskennis wordt nog steeds actief beoefend en onderwezen in de ziekenhuizen en universiteiten in Azië, en wordt tegenwoordig ook steeds meer in het Westen op waarde geschat.

acupunctuur yiacupunctuur-zhonglogo-1Vergoeding door veel verzekeraars

Praktijk Itchi-Go is aangesloten bij beroepsvereniging voor Traditionele Chinese Geneeswijzen Zhong en de Nederlandse Beroepsvereniging voor Chinese Geneeswijzen Yi, waardoor veel verzekeringen (een deel van) de behandeling vergoeden.Ingeschreven in het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg, RBCZ.

De vrolijke acupuncturist

John Jaarsveld

Informatie en afspraak