Mantra Yoga Workshop

Mantra Yoga Workshop

  • Workshop: zo 19 juni  09.30 – 12.30 uur  –  € 40,-
  • Graag reserveren bij Dhyan: 06 20068899 of via Contactformulier.

Een impressie van mantra-optreden Maretijn Ek in de Nieuwe Kerk, Delft.

 

 

Programma

Yoga – Mantra – (Vega)lunch

Een combinatie-workshop  die vaak als helend word ervaren. met de yoga kom je goed in je lijf te zitten en ben je geopend voor het actief werken met klank en mantra zingen. We beginnen met eenvoudige Sanskrit basisklanken zingen en komen daarmee tot een volledige mantra.

Met live muziekbegeleiding op Jori (traditionele Indiase drum), tanpura, santoor, nada-tarangini en zang.

Nada en Raag

Muziek beweegt, verrijkt en verbindt. De kracht van klank en muziek wordt al sinds mensenheugenis gebruikt, bestudeerd en onderzocht door verschillende culturen en beschavingen. Nāda yoga (de yoga van klank) is een eeuwenoude traditie uit India. Het gaat ervan uit dat de kosmos en alles daarbinnen bestaat uit subtiele klank-vibraties (Nāda). Via Nāda Yoga kun je je afstemmen op de trilling, de muziek als het ware, van je essentie. Je hoeft niet goed of mooi te kunnen zingen in Nāda Yoga maar je zal ontdekken hoe mooi en krachtig jouw eigen klank is.

Door Martijn Ek & Dhyan Singh

Martijn is professioneel zanger en Nāda Yoga yoga leraar, Dhyan is yogi en muzikant. Wij delen een liefde voor traditionele Indiase Raag muziek en de yoga of sound.Martijn speelt, maakt muziek, zingt en maakt theater. Al vanaf mijn zesde sta ik op het podium en was ik met muziek bezig en heb daar later mijn werk van kunnen maken.  Rond mijn 20e ben ik in aanraking gekomen met yoga, tantra, meditatie en mantra. Van mantra’s zingen en yoga wist ik het bestaan al maar van Nāda Yoga had ik eerlijk gezegd nog nooit gehoord. En toen kruiste dat ineens mijn pad. WOW muziek én yoga!

Website Martijn Ek:   www.yogaofmusic.eu

Dhyan Singh – Tjebbe Westendorp. Ik ben muzikant, healer en yoga leraar. In Nāda Yoga komen deze aspecten allemaal samen, dat is waarom ik er zo van hou. Uit verschillende yoga-tradities horen we keer op keer dat in ons huidige tijdperk het werken met klank en mantra de aangewezen weg is naar heelheid, en dat is inderdaad ook mijn ervaring. En die ervaring deel ik graag.