Nada Yoga Workshop

Nada Yoga:  Workshop & Concert

  • Workshop: za 30 oktober –  14.00 – 16.30 uur  –  € 25,-

Reserveren is nodig i.v.m. beperkt plek.  Martijn 06 11391271 of  Dhyan: 06 20068899 of via Contactformulier.

Deze keer doen we de Asato mā mantra

ॐ असतो मा सद्गमय ।  Om Asato Maa Sad-Gamaya |

तमसो मा ज्योतिर्गमय ।  Tamaso Maa Jyotir-Gamaya |

मृत्योर्मा अमृतं गमय ।  Mrtyor-Maa Amrtam Gamaya |

ॐ शान्तिः शान्तिः शान्तिः ॥  Om Shaantih Shaantih Shaantih ||

  • Om, (O Lord) Keep me not in (the Phenomenal World of) Unreality, but make me go towards the Reality (of Eternal Self),
  • Keep me not in (the Ignorant State of) Darkness, but make me go towards the Light (of Spiritual Knowledge),
  • Keep me not in (the World of) Mortality, but make me go towards the World of Immortality (of Self-Realization),
  • Om, Peace, Peace, Peace.

Nada en Raag

Muziek beweegt, verrijkt en verbindt. De kracht van klank en muziek wordt al sinds mensenheugenis gebruikt, bestudeerd en onderzocht door verschillende culturen en beschavingen. Nāda yoga (de yoga van klank) is een eeuwenoude traditie uit India. Het gaat ervan uit dat de kosmos en alles daarbinnen bestaat uit subtiele klank-vibraties (Nāda). Via Nāda Yoga kun je je afstemmen op de trilling, de muziek als het ware, van je essentie. Je hoeft niet goed of mooi te kunnen zingen in Nāda Yoga maar je zal ontdekken hoe mooi en krachtig jouw eigen klank is.

Programma

In deze workshop werk je actief met klank en mantra zingen. We beginnen met eenvoudige Sanskrit basisklanken zingen en komen daarmee tot een volledige Durga-mantra. Gedeeltes bestaan ook uit meditatief luisteren en een liggende ontspanning. Een combinatie die vaak als helend word ervaren. jori, tanpura, santoor, nada-tarangini en zang.

Martijn is professioneel zanger en Nāda Yoga yoga leraar, Dhyan is yogi en muzikant. Wij delen een liefde voor traditionele Indiase Raag muziek en de yoga of sound.

Door Martijn Ek & Dhyan Singh

Martijn speelt, maakt muziek, zingt en maakt theater. Al vanaf mijn zesde sta ik op het podium en was ik met muziek bezig en heb daar later mijn werk van kunnen maken.  Rond mijn 20e ben ik in aanraking gekomen met yoga, tantra, meditatie en mantra. Van mantra’s zingen en yoga wist ik het bestaan al maar van Nāda Yoga had ik eerlijk gezegd nog nooit gehoord. En toen kruiste dat ineens mijn pad. WOW muziek én yoga!

Website Martijn Ek:   www.yogaofmusic.eu

Dhyan Singh – Tjebbe Westendorp. Ik ben muzikant, healer en yoga leraar. In Nāda Yoga komen deze aspecten allemaal samen, dat is waarom ik er zo van hou. Uit verschillende yoga-tradities horen we keer op keer dat in ons huidige tijdperk het werken met klank en mantra de aangewezen weg is naar heelheid, en dat is inderdaad ook mijn ervaring. En die ervaring deel ik graag.