Mindfulness

MBSR Training

(deze trainigsdata zijn vervallen)
Ervaar je veel stress? Pieker je veel? Heb je het gevoel jezelf kwijt te raken? Verlang je naar meer rust, meerr verbinding met jezelf en anderen? Dan is de training MBSR iets voor jou!
In 8 weken krijg je weer grond onder de voeten, met praktische handgrepen en rijke inzichten.
Je leert je aandacht meer in het hier en nu te brengen, mild en zonder oordeel. Je krijgt inzicht in hoe je met grenzen, zelfzorg, ongemak en plezier omgaat, en er ontstaat ruimte om bewuster keuzes te maken, vanuit rust en verbondenheid.
De training vraagt een eigen inzet. Ervaring is niet nodig. Je bereidheid om te leren, en thuis dagelijks een uur te oefenen zijn het voornaamste. Voorafgaand aan de training hebben we een vrijblijvend intakegesprek.

Contact & Info

Informatie via het Lindewei-contactformulier of bij de docente zelf: Ingrid Appels, shugetsu1@gmail.com,

Data

Kosten

Worden hier bekendgemaakt. Inclusief zijn: 8 bijeenkomsten, intake en nagesprek, werkmap, geluidsopnames.
Je kunt desgewenst in delen betalen.
Meerdere zorgverzekeraars vergoeden de training (deels), ik ben aangesloten bij de VMBN en trainer in de hoogste categorie (categorie 1).
  • Betalingen graag op NL22ASNB0707192846 t.n.v De Lindewei, Leiden, o.v.v. ‘Mindfulness’
  • Makelijk betalen via iDeal mogelijk. Zie de link onderaan de pagina. Vul zelf het bedrag in en vermeld ‘Mindfulness’ en je naam s.v.p.

Afbeelding

Over Ingrid Shugetsu Appels

Ingrid is trainer MBSR, life coach en Zenleraar. Haar aanbod biedt routes naar innerlijke vrijheid. Vrijheid die we al in ons dragen. Maar waar we vaak niet bij kunnen.​

Ingrid begon haar Zentraining in 2000 in de lineage van de bekende Japanse Zenmeester Maezumi Roshi, bij Tenkei en Myoho Roshi, in hun Zenklooster in Groningen. Hier ontmoette ze de jongere hartebroer van Maezumi Roshi, Junyu Kuroda Roshi, die formeel haar Zenleraar werd. In januari 2016 ontving Ingrid van hem transmissie, wat haar officieel Zenleraar maakt in de Japanse Soto-traditie. Ingrid is trainer MBSR, life coach en Zenleraar.


Welkom!

Welkom! Graag vertel ik je hier iets over mezelf, want ik begrijp dat je wil weten met wie je eventueel in zee gaat. Het is nogal een reis die we samen kunnen maken!

Mijn naam is Ingrid Shugetsu Appels. Shugetsu betekent herfstmaan, het is mijn boeddhistische naam. In Nederland ben ik Ingrid. In Japan – waar mijn Zenleraar woont en waar ik vaak kom – ben ik Shugetsu. Het heeft even geduurd voordat ik dit zelf bij elkaar kreeg! En het blijft een doorlopende ontdekkingsreis

Ik ben gecertificeerd life coach sinds 2008. Sinds begin 2017 geef ik trainingen MBSR (Mindfulness Based Stress Reductie), voor groepen en individueel. Hier gingen heel wat ervaringen aan vooraf, en hierin komen ze ook bij elkaar.

Je bent er al, je hoeft het alleen maar te ontdekken.

Als kind wilde ik heilige worden! Toen ik las hoe ze vaak aan hun einde kwamen liet ik het snel los… Toen werd het non. Maar dat vond ik eigenlijk niet ‘cool’. Daarna werd het zoeken. Kunstgeschiedenis gestudeerd, gezongen op het conservatorium, gewerkt voor musea, geschreven. Via de liefde belandde ik veertien jaar in een gelukkig, varend bestaan.

In 2000 zette ik de stap naar het Zenboeddhisme. In eerste instantie bij Zen River, een Zentempel in het Groningse Uithuizen. Hier ontmoette ik mijn leraar, de Japanse Zenmeester Junyu Kuroda Roshi (‘Hojo-san’). Hij is de jongere broer van Maezumi Roshi, oprichter van een van de grootste Zenscholen in het Westen. Mijn training met hem gaf me vele rijke reizen, van buiten en van binnen. In 2016 gaf Kuroda Roshi me transmissie, waarmee ik Zenleraar werd in de Japanse traditie.

Ik voel me bevoorrecht zoveel schatten door te kunnen geven. Als trainer MBSR, als life coach, als Zenleraar. Iedere keer ben ik weer blij verrast hoeveel het voor de deelnemers kan betekenen. Omdat ze gaan ontdekken dat ze alles al in huis hebben. Onder ’testimonials’ lees je hier meer over.

Met liefde reis ik – kort of lang – met je mee, om de kwaliteit van jouw leven te helpen verbeteren. Vanuit wijsheid, verbinding, ontdekking.​


 

 

 

 

 

 

 


Testimonials

  • Ingrid was als een mede-reisgenoot en ook als sherpa, iemand die weet hoe een weg te kunnen gaan en mee helpt dragen in wat is en mijn eigen zelfstandigheid vergroot.
  • De training was helder van opzet. Niet zweverig maar heel praktisch.
  • Je ‘lichtheid’ en humor vond ik ook fijn.
  • Ik merk dat ik door de training bewuster bezig ben met rust inbouwen en passen op de plaats maken.
  • Groter besef dat dingen mogen zijn zoals ze zijn. Niet meteen willen oplossen.
  • Een vijf-sterren-training met een vijf-sterren-trainster!