Ingrid Shugetsu Appels

Mindfulness (MBSR)

Nieuwe 8-weekse trainingen:  Januari 2018

  • Zondagavonden 19 – 21.30 uur.
  • Data: 21/1, 28/1, 4/2, 11/2, 18/2, 25/2, 4/3 en 11/3.
  • Plus stiltedag (datum volgt)
  • Woensdagochtenden  9.30 – 12 uur.
  • Data: 24/1, 31/1, 7/2, 14/2, 21/2, 28/2, 7/3 en 14/3.
  • Plus stiltedag (datum volgt)
VROEGBOEKKORTING

Bij aanmelding vóór 10 november krijg je 10% korting.

You can’t stop the waves, but you can learn to surf…


Mindfulness in 2018: een goed voornemen!

Een nieuw jaar, een nieuw geluid. Wil je in 2018 meer aandacht geven aan jezelf, aan ongemak dat je ervaart, aan het verlangen om hier wijs mee om te leren gaan?

De training Mindfulness Based Stress Reduction is dan een prachtig geschenk aan jezelf, waar je je hele leven plezier van kunt hebben!

In januari 2018 gaan er in De Lindewei twee nieuwe trainingen Mindfulness van start, gegeven door Ingrid Appels. Zij geeft het officiële programma Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) zoals ontworpen door de grondlegger, Jon Kabat-Zinn.

MBSR is een wetenschappelijk onderbouwde (evidence based) methode die verlichting biedt bij ongemak in de bredere zin van het woord. Het is geënt op duizenden jaren oude wijsheden, die we in het westen vaak zijn kwijtgeraakt.

Wat is mindfulness en wat leer je?

Mindfulness staat voor leven met open aandacht, in verbinding met jezelf en je omgeving, van moment tot moment. MBSR richt zich vooral op het vrij leren omgaan met ongemak, zoals stress.

We raken onszelf vaak kwijt in de maalstroom van het leven, en in de eisen die we onszelf opleggen. Dit kan veel stress, klachten, verdriet geven.

In acht bijeenkomsten en een oefendag leer je hoe je gedachten, emoties en lichamelijke sensaties op een milde manier kunt observeren en accepteren zoals ze zijn. Je leert jezelf als het ware toestemming te geven te zijn waar je bent, niet waar je denkt te moeten zijn.

Dit werkt bevrijdend.

Het maakt je bewust van automatische gedachte- en gedragspatronen, hoe je met grenzen omgaat, met zelfzorg, met plezier of irritatie. Hierdoor ontstaat ruimte om bewuster keuzes te maken, vanuit rust en verbondenheid.

De training vraagt een eigen inzet. Je leert door te doen. Ervaring is niet nodig. Je bereidheid om met een milde en eerlijke houding je eigen denk- en gevoelspatronen te onderzoeken en thuis dagelijks een uur te oefenen zijn het voornaamste.

Er wordt gewerkt in een kleine groep van minimaal 4 en maximaal 12 deelnemers.

Testimonials

“Ingrid was als een mede-reisgenoot en ook als sherpa, iemand die weet hoe een weg te kunnen gaan en mee helpt dragen in wat is en mijn eigen zelfstandigheid vergroot.”

“De training was helder van opzet. Niet zweverig maar heel praktisch.”

“Je ‘lichtheid’ en humor vond ik ook fijn.”

“Ik merk dat ik door de training bewuster bezig ben met rust inbouwen en passen op de plaats maken.”

“Groter besef dat dingen mogen zijn zoals ze zijn. Niet meteen willen oplossen.”

” Een vijf-sterren-training met een vijf-sterren-trainster!”

 

Voor wie?

Iedereen die bewuster en met meer mildheid wil leven te midden van de uitdagingen van alledag, en bereid is er energie in te steken.

Leren om met aandacht te zijn bij wat er nu leeft is sowieso een verrijking.

MBSR heeft daarbij bewezen een positieve invloed te hebben op onder andere:

werkdruk en stress • spanningsklachten, angst

burn-out • balans werk – privé

piekeren • somberheid

concentratieproblemen, onrust • slapeloosheid

Voorafgaand aan de training is er een persoonlijke intake met de trainer, en bekijk je samen of de training op dat moment iets voor je is. Tijdstip en locatie voor de intake zijn in overleg.

De trainer

Ingrid volgde haar trainersopleiding bij het Instituut voor Mindfulness. In januari 2016 kreeg ze transmissie van haar Japanse Zenleraar, wat haar officieel Zenleraar maakt. Voor haar sluit MBSR hier heel mooi bij aan. Het biedt een route naar innerlijke vrijheid. Die er al is. Maar waar we niet altijd bij kunnen.

Ingrid is gecertificeerd lid van de VMBN (een kwaliteits beroepsvereniging voor mindfulnesstrainers) in de hoogste categorie. Meerdere zorgverzekeraars vergoeden daarom de training (gedeeltelijk). Zie www.zorgwijzer.nl/vergoeding/mindfulness


Wanneer

Acht woensdagen van 9.30-12.00 uur:

  • Data: 24/1, 31/1, 7/2, 14/2, 21/2, 28/2, 7/3 en 14/3.
  • Plus stiltedag (datum volgt)

Acht zondagavonden van 19.00 – 21.30

  • Data: 21/1, 28/1, 4/2, 11/2, 18/2, 25/2, 4/3 en 11/3.
  • Plus stiltedag (datum volgt)

Kosten

325,- voor particulieren en € 425,- als de werkgever de training vergoedt, beiden excl. BTW. Dit is inclusief 8 dagdelen plus een stiltedag, een uitgebreid werkboek + geluidsopnames, intake en nagesprek.

De trainster Ingrid Appels is aangesloten bij een door de zorgverzekeraar erkende beroepsvereniging. Sommige zorgverzekeraars vergoeden hierdoor deze Mindfulness Training. Hier vind je enige informatie: zorgwijzer.nl  maar check alle voorwaarden voor je eigen situatie goed zelf svp.

Als kosten een belemmering zijn voor deelname, dan is reductie mogelijk.

Meer informatie, en aanmelding

Ingrid Appels – E shugetsu1@gmail.com- M 06 51 077 499 (niet van 29 december t/m 12 januari)
www https://delindewei.nl/ingrid-shugetsu-appels/

Ingrid geeft ook individuele trainingen. Deze worden gegeven op een tijd en plaats in overleg, bijvoorbeeld op een prachtige plek op de Kagerplassen. Vraag naar de mogelijkheden.

Wat voor een rups het einde is, is voor een vlinder het begin!