The Healing Way

Yogic Healing

Gratis Kennismakingsgesprek op aanvraag:

  • Wat is The Healing Way?
  • Wat zijn chakra’s
  • Wat en hoe gaan we werken?
  • Wat kan ik verwachten en met wie ga ik in zee?

Wil je een individueel Healing Way – traject?

Healing Way Transformatietraject

100% voor jeZelf.  Deze Healing Way doe je helemaal voor jezelf, en het werkt vanzelf ook door in je (al dan niet professionele) contacten met anderen. Of je nu therapeut, coach, kunstenaar, docent, yogaleraar, arts of advocaat bent, of puur met je eigen proces van groei bezig bent, jouw energie maakt het verschil!

De pijlers van The Healing Way zijn de verbinding met jezelf ofwel je spirituele bron, en met je levensbestemmning waarin je je kwaliteiten steeds meer gaat vormgeven. Je leert hoe je je eigen energiesysteem bewust en positief kan laten doorwerken in jezelf en daarmee in je werk en in je verbinding met anderen. En zo overal helemaal jezelf te kunnen zijn.

voorkant_flyer_Healingway2016Programma

Je werkt met meditatie, energie-oefeningen, eeuwenoude Indiase Yoga Wijsheid en moderne bewustzijnstechnieken. We nemen daarbij het chakra-model uit India als basis, en gaan daarmee heel persoonlijk werken. Wat in Yoga soms abstract voor je kan blijven, gaan we helemaal echt en persoonlijk maken en aan den lijve ervaren. Dag 1 is het thema  de basischakra, dag 2 de tweede chakra enzovoorts. Zo integreren we de eerste vijf chakra’s.

Deze integratie noem ik Yogic Healing.  Je gaat letterlijk de aspecten van Yogische  Wijsheid in jezelf voelen, (h)erkennen, begrijpen, helen en integreren. De thema’s van de chakra’s vertalen zich o.a. in als thema’s veiligheid, zelfvertrouwen, met het leven kunnen meestromen, zelfrespect en je plek innemen, liefde en gevoelsenergie, creativiteit, communicatie, afstemming, keuzevrijheid, intuïtie, eenheid en spiritualiteit.

Daarbij laten we ons ook leiden door de energie van het moment. Dat wat wezenlijk is en innerlijk speelt, komt naar voren en mag worden gezien, gevoeld en geheeld.  Kwaliteiten en gaven worden in jezelf verankerd zodat je erop gaat vertrouwen. De kundalini-stroom komt op gang en geeft je de energie om helemaal jezelf te zijn. Dit werkt positief door in je leven en in alle levensgebieden, van binnen en van buiten.


Kennnismakings (gratis)

Heb je interessse? Vraag een kennismakingsgesprek aan met ruimte voor je vragen. Dan wordt duidelijk of The Healing Way en eventueel dit transformatietraject bij je past op dit moment.


De Basis Groepstraining

Vijf zondagen waarin je met Healing en Energiewerk jezelf in balans brengt en heelt, en je levensenergie voluit laat stromen. Tussendoor komen de deelnemers zelfstandig samen voor een oefenbijeenkomst.

  • Kosten € 399,- voor 5 dagen
  • Tijden 10 – 16.30
  • Voor particulieren is dit incl. 21% btw, als je werkgever betaalt is dit exclusief 21% btw
  • Inbegrepen: intake-kennismakingsgesprek en lesmateriaal
  • Voor de lunch neemt iedereen wat mee om te delen (potluck),  thee en tussendoortjes zijn aanwezig
  • Je betaling is je reservering om mee te doen

Contact

Visie

Om voluit jezelf te zijn, heb je een verbinding nodig met je goddelijke kern, je essentie of welke naam je er ook aan geeft, en moet je dit blijvend te kunnen ervaren. Dat is wat meditatie, yoga en vele vormen van spiritualiteit van oudsher te bieden hebben: de weg naar binnen. Jezelf hierin helemaal vrij maken betekent ook dat je in jezelf het proces van heling aangaat. Waar de energie niet stroomt, staan we bij stil en kijken we wat er nodig is om het vrij te maken. Een blokkade is een kans voor groei en eenmaal opgelost heb je er nieuwe vrijheid in gevoel en gedrag en nieuwe mogelijkheden voor teruggekregen.

Om voluit gelukkig en jezelf te kunnen zijn is er nog een voorwaarde namelijk dat je je levensbestemming en je kwaliteiten bewust vormgeeft. Als je weet waarvoor je leeft en daar ook voor gaat, kom je in de positieve stroom en het universum blijkt er te zijn om je daarbij te helpen. Worden wie je bent en doen wat je werkelijk wilt, valt steeds meer samen met wat je omgeving nodig heeft. En daarin helemaal jezelf te zijn geeft heel veel vreugde.

Dit is jouw weg naar buiten toe, jouw missie. In verbinding met anderen, in je werk, of voor jezelf. Wat wil jouw ziel, wat is jouw levensdoel? Of wat eenvoudiger, waar ga jij van stromen en wordt je blij van? Je gaat in deze opleiding ervaren welke talenten en gaven jij als uniek persoon hebt om te delen met de wereld.

In volgende opleidingsblokken komen aan bod:  eenheid en spiritueel verbonden zijn en kosmische energie, het auraveld en het werken met velden van energie, werken vanuit spirituele afstemming en het zelf ‘instrument-zijn’ daarin. Volgende thema’s kunnen zijn: innerlijke leiding, gidsen, leren reading & healing te geven.


Over Dhyan

Dhyan Tjebbe Westendorp (1966) psycholoog, yogadocent en spiritueel therapeut. Al bijna 20 jaar geef ik met liefde en enthousiasme yogalessen waarin energie-bewustzijn belangrijk is, en heb ik velen individueel begeleid in een context van heling en groei. Ik voel mij als een vis in het water in het veld van energiewerk en healing. Ik word er blij van als ik dat kan delen met anderen.

De manier van werken met energie zoals we dat in deze opleiding zullen doen leerde ik in Alandi Retreat Site, van Ad Stemerding en zijn docenten Rineke Schoonenboom en Jacqueline Wolvetang. Bij Jacqueline deed ik ook de Reading Jaaropleiding. Dit alles valt helemaal samen met de Kundalini Yoga en meditatie en de healing traditie daarvan, Sat Nam Rasayan, en daar werken we ook mee.

Ik krijg vaak te horen dat mensen zich veilig voelen bij mij, en dat alles er mag zijn in liefde, waardoor ze diep kunnen gaan in zichzelf en de moeilijkste dingen durven aangaan, en ook dat ik mensen sterk in hun eigen kracht breng. Met bijna 50 jaar levenservaring en is voor mij nu tijd om het beste van mezelf in de vorm van een opleiding te delen.

Mijn missie is om vanuit liefde en intuïtieve afstemming anderen aan te moedigen en te helpen om via zuiverheid, onverschrokken zelf-ontplooing en creativiteit (kundalini!) voluit te leven.


Een ervaring in de vorm van een gedicht (pantoum) gemaakt op de laatste dag HW:

Groei

Ik verbaas me over de groei van mijn kunnen,

Ik begeef me op onrustige paden op zoek naar stilte,

Ik zie licht en kleur dansend door elkaar heen,

Ze zorgen ervoor dat ik kan groeien; groter worden en vrij zijn.

Ik begeef me op onrustige paden op zoek naar stilte,

De rust die mij dat geeft voelt fijn,

Ze zorgen ervoor dat ik kan groeien; groter worden en vrij zijn.

Genoegdoening halen voor mijzelf en anderen.

De rust die mij dat geeft voelt fijn,

Nieuwsgierig kijk ik rond, verheugd voor wat mag komen,

Genoegdoening halen voor mijzelf en anderen.

Dat voelt fijn, geven en ontvangen.

Nieuwsgierig kijk ik rond, verheugd voor wat mag komen,

Ik voel de wil om door te zetten,

Genoegdoening halen voor mijzelf en anderen.

Mag dat wel? Een zetje zou wel helpen.

Ik voel de wil om door te zetten,

Ik zie licht en kleur dansend door elkaar heen,

Mag dat wel? Een zetje zou wel helpen.

Ik verbaas me over de groei van mijn kunnen.


Een ervaring: ‘De reading was voor mij heel inzichtgevend en goed afgestemd, de rake typeringen waren zeer herkenbaar, ik had het gevoel dat alles er mocht zijn en ik vond de benadering erg prettig, tijdens en na de reading voelde ik me heel gegrond en energiek. En ik heb mee kunnen nemen dat ik in mijn eigen kracht kan staan.’


Een ervaring:  Bij Tjebbe kan je terecht wanneer je bijvoorbeeld de connectie met je intuïtie en gevoel kwijt bent, wanneer je teveel in je hoofd zit en met ratio leeft. Tjebbe is onbevooroordeeld, voelt direct vertrouwd, warm en liefdevol. Ik kan niet wetenschappelijk uitleggen hoe het werkt wat hij doet. Tja, iets met een andere soort energie, dan we dagelijks gewend zijn. Met onder andere meditatie en vragen, lijkt Tjebbe haarfijn aan te voelen, in te kunnen tunen op andermans energie, om aan te voelen wat de ander nodig heeft. Wat op geestelijk vlak niet lukt met bijvoorbeeld acupunctuur of bij een psycholoog, lukt misschien wel in een sessie bij Tjebbe. Daarom is het zeker het proberen waard. Ik ben in ieder geval na dit onderzoek weer beter in contact met mijn eigen gevoel. Wouter, acupuncturist, Leiden december 2015.


Een ervaring: Lange tijd heb ik bepaalde ervaringen en gevoelens ver weg gestopt. Ik reageerde steeds hetzelfde op een bepaalde situatie en daarin liep ik tegen mijn grenzen op. Met die reden begon ik mijn healing-sessies bij Tjebbe. Ik vond het heel eng om dit proces in te gaan, maar ik ben ongelooflijk blij dat ik het ben aangegaan. Bij Tjebbe voelt het veilig en vertrouwd. Alles is goed, alles mag er zijn. Het voelde goed vanaf de eerste sessie; ik was niet meer bang om diep naar binnen te kijken en te voelen en erkennen wat er is. Sterker nog, ik heb gemerkt dat het heel goed vertoeven is in mij. Ik heb ‘ik’ ontmoet. Ik zat er al die tijd al, diep verscholen, maar nu zag ik het pas. En dat geeft me veel rust en vertrouwen.Vooraf was ik bang dat ik steeds als een gebroken mens de sessies zou verlaten, bang voor wat ik allemaal tegen zou komen, maar het tegendeel was waar. Ik was juist iedere keer blij en vol verwondering over hoe mooi dit proces werkt. Tjebbe begeleidde me heel goed bij het voelen van wat er is, (juist) ook in de diepte, en dat leidde tot inzichten waar ik met ratio alleen niet toe was gekomen. Die inzichten bespraken we ook weer. Een prachtige wisselwerking tussen het lichaam, het energetische en het verstand. Ik ben blij dat ik mijzelf heb gevonden en dat ik met bepaalde situaties nu beter kan omgaan. Beetje bij beetje mijn strijd hiermee kan loslaten en kan accepteren. Ik voel geen angst meer voor mijn eigen reis hierin. Ik sta er nu vol vertrouwen in. Daar ben ik Tjebbe heel dankbaar voor. Ik zou dit ieder mens gunnen.


Inspiratie

Mijn hart verlangt intens,

naar de dierbare Vriend.

Mijn hart is een juweel

welke niet gezet is

in een band van zilver.

Wanneer de naamloze aan mij verschijnt,

ontvouwen zich de vleugels

van tienduizend facetten

van mijn wezen.

Als ik het goddelijk domein betreed

begint mijn lamp te stralen

met een lieflijk licht,

al lopend door de straten van de wereld.

Hafez