Workshops met Chisei Kono (Japan)

chise kono5

Op 21 en 22 juli zal Chsei Kono weer workshops geven in Nederland en we zijn verheugd hem weer te mogen hosten in De LIndewei.

Contactpersoon voor Info & opgave is Kumiko Hirata: 06-50 29 73 02 / leona.ilya@gmail.com

Foto’s van 2017 – 25 en 26 november : onderaan deze pagina


Het programma en de invulling van het weekend dit jaar is nog iet bekend, hieronder vind je een impressie van vorig jaar


 

chisei kono3-klein

Bodywork met Chiset Yoga

Asana  gebaseerd op de wijsheid van ons lichaam vanuit Seitai theorie. Deze Asana komt voor uit het combineren van verschillende punten binnen ons lichaam. Met Chiset Yoga maken wij gebruik van bepaalde verbindingen met verschillende plekken in ons lichaam. Volgens Seitai theorie bestaan er kernpunten in ons lichaam. Bijvoorbeeld de kernpunten voor de ogen zitten aan de achterkant van de knie en schouders. Deze plek wordt harder als onze ogen vermoeid zijn. Door onze schouders te draaien, wordt de plek achter je knie zachter! Er wordt uitgelegd hoe bepaalde plekken verbonden zijn  met verschillende delen van ons lichaam.

Verder wordt er uitgelegd hoe wij ons bewustzijn onder controle kunnen houden. Hoe wij ons lichaam lekker kunnen gebruiken door dit weldadige gevoel van het lichaam te vergroten zonder kracht te zetten. Zodoende maken wij onze lichaam spoeler zonder kracht.


Seitai behandelingen

In deze workshop komen er verschillende Seitai aan bod die we in en om het huis kunnen gebruiken. Zo wordt er bijvoorbeeld uitgelegd wat wij kunnen doen bij een bloedneus, brandwonden, buikpijn en kiespijn en er geen medicijnen voor handen zijn.


chisei kono1

Martial Arts

Deze workshop gaat over Shindo (way to the heart). Deze Shindo die Meester Kono heeft ontwikkelt heeft de volgende essentie:

  • Lichaam van andere en jezelf optimaliseren door Waza
  • Hoe ouder je wordt, hoe beter je erin kan worden
  • Harmonie maken met ander door het idee van vechten los te laten

Om bovenstaande doelen te bereiken is het onmisbaar om met je gevoelens te werken. De waza voor onze gevoelens zijn o.a, huid, midden gevoel in het lijf, bestaan en niet-bestaan. Ons lichaam heeft oneindige mogelijkheden. Waza is ook een techniek om te communiceren.

In deze workshop wordt zelfverdediging geoefend.


chisei kono4

Informatie en opgave

Neem contact op svp met Kumiko Hirata:

  • T       06-5029-7302
  • E       leona.ilya@gmail.com

 


Over Chisei Kono

Grondlegger van de Chisei body-method. Kono heeft een nieuwe vorm van beweging ontwikkeld door verschillende Japanse vechtsporten, zoals aikido en kobudo, te combineren met yoga. De methode helpt je eigen lichaam zachter en krachtiger te laten worden en op de juiste manier te laten functioneren. Tot nu toe heeft hij verschillende prijzen gewonnen. Zijn methode wordt ook vaak gebruikt in Japanse gezondheidsprogramma’s. Hij heeft verschillende boeken geschreven over lichaam en geest. Hij heeft op dit moment een eigen school in Tokio, Osaka en Kobe. Tot nu toe heeft hij verschillende prijzen gewonnen. Zijn methode wordt ook vaak gebruikt in Japanse gezondheidsprogramma’s.


English

Chisei Kono is in Holland for a few days, and we are honoured to host a weekend full of workshops in which he shares  his experience and wisdom with us.

chisei kono2

Who is Chisei Kono Sensei?

Chisei Kono Budo-ka and Seitai-ka. He is the founder of Chisei Body-Method, an effective body treatment method. He also created several other treatments, such as: Kaiki-hou, a method to adjust and empower ones body., the Niko-Niko touch therapy, a method to improve body posture by touching and stroking skin in specific directions. Magnetic-Tao, which uses magnetism to positively influence the body.

Publications

Seitai method emergency handbook, Seitai martial arts for health, Power of the Japanese people,  Power of the Japanese People in Noh. In totaal heeft hij meer dan 10 boeken en DVDs uitgebracht.

Website: http://nihonjinryoku.net/

Fotos van 25 en 26 november