Workshops met Chisei Kono (Japan)

chise kono5

Op 21 en 22 juli zal Chsei Kono weer workshops geven in Nederland en we zijn verheugd hem weer te mogen hosten in De LIndewei.

Deelname is slechts 15 euro per workshop van 2,5 uur.

Contactpersoon voor Info & opgave is Kumiko Hirata: 06-50 29 73 02 / leona.ilya@gmail.com

Foto’s van 2017 : onderaan deze pagina


21 juli  10:00-12:30

Seitai  (15,- euro)
In dit dagdeel zullen wij de “yuki”-behandelmethode die de basis van Seitai vormt oefenen.
Vergelijk ons lichaam even met een robot. Als de elektriciteit niet goed stroomt in een robot kan die niet soepel bewegen. Dat zelfde geldt voor mensen.
“Yuki” waarbij je elkaar aanraakt is zoiets als elektriciteit opladen.
Het verschil tussen mensen en robots is dat mensen zelfgenezende krachten hebben.
Een robot moet je uit elkaar halen om te repareren. Mensen hebben de natuurlijke kracht om te genezen met behulp van aanrakingen met de hand.
Deze aanrakingstechnieken waarmee je het lichaam gezonder maakt zullen wij leren,

chisei kono1

21 juli  13:30-16:00
Bodywork (15,- euro)

Deze middag doen wij Martial arts en yoga bewegingen waarbij Seitai centraal staat. Vreemde werkingen van het menselijk lichaam.

Met een klein lichaam grote kracht genereren. Technieken om ook al ben je ouder niet van jongeren te verliezen.

We zullen technieken leren die niet gebaseerd zijn op spierkracht die alleen werken wanneer je jong bent, maar juist technieken die beter worden wanneer je ouder wordt.


chisei kono3-klein

22 juli  10:00-12:30
Seitai  (15,- euro)

Binnen Seitai is iets genaamd Katsugen-beweging waarbij jij zelf je lichaam beweegt.

Mensen hebben twee soorten bewegingen. De eerste zijn bewuste bewegingen en de tweede zijn onbewuste bewegingen.

Dingen ontwijken of als je iets verkeerd gegeten hebt dat je lichaam dat d.m.v. diarhee ontlast zijn voorbeelden van onbewuste bewegingen.
Bij Katsugen-beweging verhoog je deze onbewuste bewegingen. Hiermee leer je technieken om je lichaam natuurlijk te beschermen en te corrigeren.

22 juli  13:30-16:00   Bodywork (15,- euro)

Er zal bodywork gedaan worden met bewegingen als uitrekken en gapen. Honden en katten strekken zich van nature uit. Babies gapen ook. Dit gapen is een kracht die mensen oorspronkelijk hebben om ons lichaam in balans te brengen.

Dit noemen wij Kaikiho, welke centraal zal staan tijdens deze bodywork.

*Over Noguchi-Seitai
De Noguchi-Seitai is een behandelingsmethode gebaseerd op Japanse volkgeneezingstechnieken en westerse behandelingstechnieken als chiropractie, osteopatie. Centraal staan “Yuki”-behandelingsmethode en Katsugen-bewegingen.

Het is een uitgebreide mensentudie over het leven waar onder andere lichaamsgewoontes, onderbewustheidopvoeding, menstruatiecyclus, bevalling, opvoeding van kinderen, menopauze, ouderdom en verzorging aanbod komen.

 


Informatie en opgave

Neem contact op svp met Kumiko Hirata:

  • T       06-5029-7302
  • E       leona.ilya@gmail.com

chisei kono4

Over Chisei Kono

Grondlegger van de Chisei body-method. Kono heeft een nieuwe vorm van beweging ontwikkeld door verschillende Japanse vechtsporten, zoals aikido en kobudo, te combineren met yoga. De methode helpt je eigen lichaam zachter en krachtiger te laten worden en op de juiste manier te laten functioneren. Tot nu toe heeft hij verschillende prijzen gewonnen. Zijn methode wordt ook vaak gebruikt in Japanse gezondheidsprogramma’s. Hij heeft verschillende boeken geschreven over lichaam en geest. Hij heeft op dit moment een eigen school in Tokio, Osaka en Kobe. Tot nu toe heeft hij verschillende prijzen gewonnen. Zijn methode wordt ook vaak gebruikt in Japanse gezondheidsprogramma’s.


English

Chisei Kono is in Holland for a few days, and we are honoured to host a weekend full of workshops in which he shares  his experience and wisdom with us.

chisei kono2

Who is Chisei Kono Sensei?

Chisei Kono Budo-ka and Seitai-ka. He is the founder of Chisei Body-Method, an effective body treatment method. He also created several other treatments, such as: Kaiki-hou, a method to adjust and empower ones body., the Niko-Niko touch therapy, a method to improve body posture by touching and stroking skin in specific directions. Magnetic-Tao, which uses magnetism to positively influence the body.

Publications

Seitai method emergency handbook, Seitai martial arts for health, Power of the Japanese people,  Power of the Japanese People in Noh. In totaal heeft hij meer dan 10 boeken en DVDs uitgebracht.

Website: http://nihonjinryoku.net/

Fotos van 25 en 26 november