Ademsessies

Voor mensen die diep willen doordringen tot wie ze echt zijn, die de eigen waarheid willen vinden en willen leven vanuit authenticiteit.

Wat is een ademsessie?

Deze intense ademsessies van wel drie uur lang bieden de mogelijkheid om op diep niveau fysieke en emotionele opgeslagen ervaringen gevoelens en energie vrij te laten komen. Het ademen en de muziek brengen je in een niet-alledaags-bewustzijn. Impliciete lichaamsherinneringen dienen zich aan en innerlijk weten en zelfheling kunnen geactiveerd worden. Verwerking en genezing kunnen plaats vinden. Het ervaren van een niet-alledaags bewustzijn en het ‘reizen op de adem’ kan ook spirituele groei en bewustzijnsverkenning betekenen. Het ervaren en verkennen van transpersoonlijke, collectieve of andere bewustzijnsdimensies is niet ongewoon en kan bevrijdend werken. ‘Spiritueel’ en ‘persoonlijk’ ervaren zijn beiden ‘therapeutisch’ en waardevol. Het gaat niet per definitie over traumaverwerking.

Voor wie?

Zoek je je eigen waarheid en wil je leven vanuit authenticiteit? Dit is voor mensen die alles in zichzelf willen ervaren, erkennen en helen. Die willen opruimen wat in de weg zit om in vrijheid te leven,en willen leven vanuit zelf-liefde. Met een helder bewustzijn. En voor wie de onbegrensde capaciteiten van de menselijke geest en van bewustzijn wil exploreren.

Therapeutische waarde

Deze ademsessies bieden de mogelijkheid om op diep niveau fysieke en emotionele opgeslagen ervaringen gevoelens en energie vrij te maken. Bijvoorbeeld uit de jeugd en de vroege-kindertijd en uit de periode van voor en na de geboorte. Het is intens werk en het vraagt moed om je hieraan over te geven, maar de beloning kan groot zijn. Dit persoonlijke innerlijke werk is van grote waarde.

Elke blokkade (‘vastzetten’ van lijf, gevoel, energie)  is ooit dienend geweest, en kun je nu zien als een kans voor groei. Eenmaal opgelost is de lading verwerkt en heb je er inzicht, een nieuwe vrijheid in gevoel en gedrag en nieuwe mogelijkheden voor teruggekregen.

Het gaat niet per definitie se om trauma genezing ( hoewel dat vaak gebeurt) maar om zonder verwachtingen het proces in jezelf te ervaren, en je te laten verrassen door wat zich aandient, in jezelf of aan jezelf voorbij.

Nieuwe bewustzijnsgebieden verkennen en ervaren

Het reizen op de adem kan je ook in contact brengen met trans-persoonlijke, collectieve en andere bewustzijns- en ervaringsgebieden. Ervaringen uit je verleden kunnen worden meegemaakt en verwerkt, maar (spirituele) ervaringen die aan jezelf voorbij gaan zijn niet ongewoon. Aangezien ons bewustzijn in essentie geen grenzen heeft zijn de mogelijkheden oneindig. De ademsessie kan je dus ook nieuwe bewustzijnservaringen geven. En het ervaren van je essentie, voorbij je persoonlijkheid, kan een werkelijk spiritueel thuiskomen zijn.

Vertrouwen en veiligheid

De structuur van de dag, de voorbereiding, de sessie van drie uur, en de ervaren begeleiders bieden de benodigde voorwaarden (fysieke veiligheid) en het vertrouwen voor dit innerlijke werk. In principe maak je je proces volledig op je eigen kracht en in vrijheid met jezelf door; vrij van inmenging, sturing of ‘therapeutische hulp’ eninterpretatie van buiten. Dit werkt zeer bekrachtigend: je doet het helemaal zelf. Hulp vragen kan echter elk moment. Je mag rekenen op deskundige begeleiding en zorgvuldig afgestemde aandacht; zowel qua bewuste non-interventie als in de eventuele gevraagde hulp. De groep is klein en bestaat uit vier tot acht personen.

Na de sessie maak je een tekening of een ander verslag voor jezelf van je ervaring(en) .  We eten gezamenlijk en delen ervaringen. Dit werkt grondend en geeft integratie van wat je hebt meegemaakt. Eventueel kan je handvatten krijgen of tips naar aanleiding van je ervaringen.

Programma (globaal):

 • 08.30    Inloop
 • 09.00    Kennismaken en uitleg, theoretische achtergrond, voorbereiding
 • 09.30    Yoga
 • 10.00    Ademsessie
 • 13.00    Afronden sessie en tekening maken
 • 14.30    Maaltijd en deelronde, afsluiting
 • 16.00    Einde workshopdag

Data

 • 28 maart –  9.00 – 16.00  uur
 • 14 juni  –  9.00 – 16.00  uur
 • 11 juli –  9.00 – 16.00  uur

Tarieven

 • Dagworkshop eerste keer: € 175,- , incl. intake /individuele voorbereiding (1,5 uur)
 • Daarna: Dagworkshop  € 149,-
 • Therapie/healing cliënten van De Lindewei: dagworkshop  € 149,-
 • Dagprijs is inclusief lichte maaltijd, thee en tussendoortjes.
 • Prijzen zijn inclusief btw / factuur op aanvraag

Begeleiding

Dhyan Tjebbe Westendorp (1966) is psycholoog , kundalini Yoga leraar,  healer en muzikant.

Mijn missie is om vanuit liefde en intuitieve afstemming anderen aan te moedigen en te helpen om via zuiverheid, onverschrokken zelfontplooiing en creativiteit (kundalini!) voluit te leven.

Ik heb mij in en na mijn studie psychologie gericht op psychotherapie, transpersoonlijke psychologie en spiritualiteit gericht. Ook ben ik leraar Kundalini Yoga en deed ik trainingen bij Ad Stemerding (spirituele therapie) en een Reading Opleiding bij Jacqueline Wolvetang. Momenteel volg ik de opleiding Sat Nam Rasayan Healing. Ik ben muzikant en met drummen heb ik  veel (adem-)sessies begeleid.

Ik heb velen mogen begeleiden in een context van heling en groei en voel mij als een vis in het water in het veld van energiewerk en healing. Ik wordt er blij van als ik dat kan delen met anderen.